De ce este importantă viteza de încărcare a website-ului?

Într-o piață online atât de competitivă, viteza de reacție poate face diferența dintre afacerea ta și altele asemenea. Prima impresie pe care website-ul tău o face unui consumator este viteza de încărcare! Cele 2 principii de bază pentru performanța unui website sunt oferirea informațiilor pe care consumatorul le dorește și viteza cu care sunt oferite.  

Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi suntem obișnuiți ca un website să se încarce repede, altfel ne pierdem răbdarea și îl părăsim, de aceea te ajutăm să prioritizezi caracteristicile și funcționalitățile website-ului pentru crearea unei experiențe extraordinare pentru utilizatorii tăi!

Dar ce înseamnă, mai exact, viteza de încărcare a unui website, cum îți ajută site-ul și cum o poți îmbunătăți?

Începe acum! Ia legătura cu noi și află cum te putem ajuta să-ți transformi proiectele în realitate.

1.Ce înseamnă viteza de încărcare a website-ului?

Viteza de încărcare a unui website este dată de viteza de încărcare a unui eșantion de pagini din acel site. Mai exact, timpul mediu de încărcare al unui anumit număr de pagini din website-ul tău oferă utilizatorilor și motoarelor de căutare viteza website-ului.

2.De ce am nevoie de o viteză bună de încărcare a website-ului?

Studiile arată o schimbare majoră în comportamentul consumatorului, acesta considerând viteza de încărcare a unui website unul dintre factorii care influențează decizia de achiziție. Mai mult decât atât, conform publicației Forbes, 40% dintre consumatori vor abandona site-ul dacă durează mai mult de 3 secunde să se încarce!

Pe lângă relevanța conținutului, Google a anunțat oficial încă din 2010 că ia în considerare viteza de încărcare a site-ului atunci când îl evaluează, acest lucru influențându-i poziția în motorul de căutare.

3.Cum pot verifica cât de repede se încarcă website-ul meu?

Poți testa viteza website-ului tău printr-un tool oferit chiar de Google, PageSpeed Insights. Tot ce trebuie să faci este să introduci URL-ul site-ului. Tool-ul îți măsoară viteza de încărcare a site-ului, dar îți oferă și sfaturi detaliate despre ce poți optimiza pentru a scădea secunde bune din timpul de încărcare.

4.Cum pot îmbunătăți viteza de încărcare a website-ului meu?

Unul dintre numeroșii factori care pot afecta viteza de încărcare a website-ului este lipsa personalizării. Temele standard vin adesea cu funcții suplimentare incluse, ceea ce îngreunează încărcarea site-ului, pe când un website personalizat oferă consumatorului doar ceea ce are nevoie!

De asemenea, imaginile tip carusel, imaginile cu dimensiuni mari și hosting-ul sunt alte elemente care pot îngreuna viteza de încărcare a website-ului tău. Poți încerca să comprimi imaginile, să ștergi cache-urile și să reduci numărul de link-uri care redirecționează utilizatorul în altă pagină. Totuși, pentru a fi sigur că obții rezultatul dorit fără a afecta funcționalitățile site-ului, îți recomandăm să apelezi la specialiști în soluții software!

Dacă îți dorești ca afacerea ta să aibă o identitate în mediul online, concentrată pe experiența utilizatorului, noi, la WP Digital, te putem ajuta cu soluții software croite exact pe nevoile tale. Suntem alături de tine cu soluții testate și o echipă tânără, pasionată de IT și de proiecte de succes!