Ce este și cum te ajută SEO?

 

SEO, Search Optimization Engine, reprezintă procesul prin care website-ul tău este indexat de către Google, gestionând pagina și poziția în pagina motorului de căutare. Practic, Google folosește un algoritm complex prin care dă un scor fiecărui website și fiecărei căutări, stabilind ce website trebuie să apară în topul căutărilor utilizatorilor.

Pentru ca Google să ofere un scor cât mai bun website-ului tău, acesta trebuie să ofere utilizatorilor securitate, conținut nou constant și actualizări. Dacă toate acestea sunt îndeplinite, te bucuri de o poziție printre primele locuri în căutările utilizatorilor tăi. În schimb, dacă nu actualizezi constant website-ul afacerii tale, potențialii consumatori te vor găsi din ce în ce mai greu.

Noi ne ocupăm de suportul și mentenanța site-ului, dar îți și monitorizăm permanent website-ul și acționăm rapid dacă descoperim o breșă, remediind-o în maxim 24 de ore!

 

Cum funcționează SEO?

Să luăm un exemplu concret: dacă vom căuta pe Google cuvintele cheie “software development”, primele rezultate vor fi cele plătite, Google Search Ads, apoi website-urile care au scorul cel mai mare al indicatorilor menționați mai sus, pe acest segment.

Începe acum! Ia legătura cu noi și află cum te putem ajuta să-ți transformi proiectele în realitate.

Google afișează 10 rezultate organice, neplătite, pe fiecare pagină, iar acestea sunt cele în care website-ul tău concurează cu alte site-uri pentru atenția potențialilor tăi consumatori.

 

Cum folosești SEO?

Principiile fundamentale ale SEO pentru website-uri de succes:

  • Cuvinte cheie –  găsește cuvintele cheie prin care potențialii tăi consumatori caută produsele sau serviciile pe care le oferi, folosește-le corect în conținutul website-ului tău, testează și optimizează
  • Link-uri în site – folosește link-uri în paginile site-ului tău care să direcționeze utilizatorul către alte pagini sau către website-uri externe, oferindu-i mai multe informații
  • Conținut optimizat – Google nu verifică doar numărul de cuvinte cheie de pe website-ul tău, ci și relevanța acestora și cuvintele cheie secundare, asociate. De asemenea, motorul de căutare folosește și alți indici pentru a-ți indexa website-ul, precum metatitluri, metadescrieri etc.

 

Este esențial ca toate procesele SEO ale website-ului tău să fie monitorizate și actualizate permanent, pentru a genera cele mai bune rezultate!

WP Digital îți oferă pachete de mentenanță care acoperă toate necesitățile site-ului tău, precum securitate, actualizări constante și adăugare de conținut nou, dar și raportare SEO. Ești pregătit să duci website-ul afacerii tale la un alt nivel?

Dacă îți dorești ca afacerea ta să aibă o identitate în mediul online, concentrată pe experiența utilizatorului, noi, la WP Digital, te putem ajuta cu soluții software croite exact pe nevoile tale. Suntem alături de tine cu soluții testate și o echipă tânără, pasionată de IT și de proiecte de succes!