Ce trebuie să ai în vedere când dezvolți un website sau magazin online

Bun venit în lumea digitală! Dacă acum ai pornit prima ta afacere și ai nevoie să comunici online cu potențialii clienți, vrei să ai blogul tău personal, sau deții deja un business și vrei să comunici mai eficient în mediul online, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte să pornești la drum.

În primul rând trebuie să înțelegi că trebuie să definești cât mai clar care sunt așteptările tale de la un website și să vezi care e varianta care ți se potrivește cel mai bine. Citește și Magazin online vs. website de prezentare – ce e mai potrivit pentru mine?

Apropo, știai că 31% din website-urile online sunt construite pe platforma WordPress? Este cea mai populară pentru că este gratuită, este destul de intuitivă și sunt dezvoltate o mulțime de template-uri pe care le poți implementa rapid.

În al doilea rând, este foarte important ca site-ul tău să fie ușor de folosit, ușor de reținut și util utilizatorilor.

5 pași esențiali pentru dezvoltarea website-ului tău

Principalii pași pe care ar trebui să îi urmezi ar fi:

  1. Cumperi un domeniu – www.numeafacere.ro (de ex. Godaddy, Rotld)
  2. Cumperi o soluție de hosting pentru găzduire site (de ex. Xservers, Bluehost, WPEngine)
  3. Copiezi pachetul WordPress și asociezi o bază de date
  4. Construiești o structură pentru website
  5. Alegi o temă și plugin-uri pentru functionalități și le personalizezi

Pașii aceștia pot fi mult mai ușor de parcurs dacă alegi să lucrezi cu un specialist, pe lângă experiența de lucru pe care o are cu această platformă, el îți poate face recomandări sau îți poate răspunde la întrebările care se ivesc pe parcurs și te poate scuti de foarte mult timp pierdut pe încerci nereușite.

Începe acum! Ia legătura cu noi și află cum te putem ajuta să-ți transformi proiectele în realitate.

De reținut atunci când dezvolți un website sau magazin online

Asigură-te că site-ul îndeplinește obiectivele pe care le-ai avut la început! Nu uita de cele 3 elemente pentru un website performant: conținut de calitate, design atractiv, funcționalitate. Apoi, verifică că site-ul e indexat în motoarele de căutare și atunci când cineva te caută pe Google găsește informații relevante despre tine. În continuare, pentru a nu ajunge în situația în care pierzi toată munca, ar fi bine să aloci timp și backup-urilor frecvente, actualizării constante a conținutului de pe site și upgradării pluginurilor. Dacă nu vrei să faci tu asta, verifică pachetele de mentenanță pe care ți le punem la dispoziție.  

Dacă îți dorești ca afacerea ta să aibă o identitate în mediul online, concentrată pe experiența utilizatorului, noi, la WP Digital, te putem ajuta cu soluții software croite exact pe nevoile tale. Suntem alături de tine cu soluții testate și o echipă tânără, pasionată de IT și de proiecte de succes!